Lies Visschedijk wilde even wachten voordat ze aan de slag zou gaan met het vervolg op de commercieel succesvolle film Soof. "We wisten in ieder geval zeker dat er een tweede deel kwam."

"Al tijdens het maken van de eerste film werden we enthousiast over mogelijke vervolgplannen", vertelt de 42-jarige actrice in gesprek met Shownieuws. Visschedijk speelt de rol van Soof in de film.

De actrice had tijdens de opnames gelijk het gevoel dat het goed werkte. "We hebben na de opnames allerlei nieuwe onderwerpen bedacht: Soof zou een bed & breakfast beginnen, ze zou in het buitenland gaan wonen, maar toch besloten we geen knoop door te hakken."

"Ik zei: laten we gewoon wachten totdat we een goed idee hebben. Dat hebben we toentertijd ook gedaan met Gooische Vrouwen 2. Het duurde even, maar op een gegeven moment hadden we een nieuw verhaalidee. Een scheiding!"

Lies Visschedijk en Fedja van Huêt over 'ja' zeggen tegen vervolg
Lies Visschedijk en Fedja van Huêt over 'ja' zeggen tegen vervolg

Terugkeer

Ook Anneke Blok, Maryam Hassouni en Dan Karaty keren terug in Soof 2. In dit vervolg op de succesvolle komedie uit 2013 speelt Daan Schuurmans de nieuwe liefde van de hoofdpersonage Soof.

Hij is te zien als dierenarts Thomas, die het leven van Soof (Lies Visschedijk) nóg verwarrender maakt als zij en Kasper (Fedja van Huêt) uit elkaar zijn.