Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft haar eerste wereldpremière voor de komende editie aangekondigd. De film Double Play, met in de hoofdrol Oscarwinnaar Louis Gossett Jr, wordt op 27 januari voor het eerst vertoond in Rotterdam. 

Dat heeft het festival donderdag bekendgemaakt.

De Amerikaanse filmmaker Ernest Dickerson (Demon Knight, The Wire) regisseerde de verfilming van de internationaal geprezen roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion. Aan de hand van een affaire ontvouwt zich in Double Play een zinderende schets van de Antilliaanse maatschappij.

In 1973 al gaf Frank Martinus Arion met zijn succesroman een unieke blik in de cultuur en samenleving op Curaçao ten tijde van de tumultueuze transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur.

Perspectief

De verfilming van Ernest Dickerson voegt een hedendaags perspectief toe. “De film onderstreept dat we wellicht meer gemeen hebben met Curacao dan de afstand van de Atlantische oceaan doet vermoeden,” aldus festivaldirecteur Bero Beyer.

Een groot deel van de Caribische cast en crew is bij de vertoning aanwezig. Het IFFR vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.