De Nederlandse film Fataal, die nu nog in de bioscopen te zien is, gaat een scholentournee maken. Het drama vertelt over een twintiger die het slachtoffer wordt van zinloos geweld. Omdat dit onderwerp veel jongeren raakt, wordt Fataal de komende maanden op tientallen middelbare scholen door het hele land vertoond.

Dat heeft regisseur Jesse Bleekemolen woensdag laten weten. Hij zal zelf bij de meeste vertoningen aanwezig zijn. Ook de nabestaanden van Nadine Beemsterboer nemen deel aan de scholentour. Haar ouders en zus zullen na de film vertellen wat haar dood voor impact op hun leven heeft gehad. De 20-jarige Beemsterboer werd in december 2006 door haar ex-vriend doodgestoken.

De vertoning van Fataal gaat gepaard met een lespakket van de Stichting Tegen Zinloos Geweld, bekend van de lieveheersbeestjesactie. De aftrap van de scholentour is op 5 december in Aalsmeer.

De 18-jarige Bleekemolen maakte de film omdat hij meer aandacht wilde vragen voor het onderwerp. Aan de speelfilm werkten acteurs als Harry Piekema, Edo Brunner, Joël de Tombe en Jeffrey Hamilton vrijwel belangeloos mee.