Regisseur Adam McKay gaat voor filmstudio Paramount Pictures een film maken over Dick Cheney, voormalig vicepresident van de Verenigde Staten. 

Dat meldt Deadline.

McKay heeft in stilte aan de film geschreven. Hij hoopt binnenkort de cast compleet te hebben en in het voorjaar te beginnen met de opnames. De nog titelloze film komt eind 2017 uit.

De regisseur was eerder verantwoordelijk voor onder meer de Anchorman-films en The Big Short. Die film, over de financiële crisis aan het einde van het vorige decennium, werd genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor beste regisseur. De film won uiteindelijk één beeldje, voor het script van McKay en zijn co-auteur. Net als The Big Short wordt ook de film over Dick Cheney geproduceerd door Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt.

Machtig

McKay noemt Dick Cheney de machtigste politicus in de moderne Amerikaanse geschiedenis. "Cheney heeft me altijd gefascineerd. Aanvankelijk vroeg ik me af wat hem drijft, maar toen we begonnen te graven, was ik verbaasd over zijn invloed, hoe hij het moderne Amerika heeft gevormd en hoe schokkend zijn methodes waren waarmee hij aan de macht kwam."

Dick Cheney was vicepresident onder George Bush van 2001 tot 2009. Hij was een van de leidende figuren en pleitbezorgers voor de invasie van Irak, het land dat volgens hem beschikte over massavernietigingswapens.