Filmstudio The Weinstein Company heeft besloten de internationale release van de bioscoopfilm Gold, met Matthew McConaughey in de hoofdrol, een maand uit te stellen en over de jaarwisseling heen te tillen. 

De film zou aanvankelijk op 27 december worden uitgebracht, maar dat is uitgesteld naar 27 januari 2017. Dit vanwege de moordende concurrentie van films die voor kerst worden uitgebracht.

Bob Weinstein zegt tegen Deadline dat de verhuizing naar eind januari geen gevolgen zal hebben om kans te kunnen maken op de Oscars of Golden Globes. Weinstein denkt dat de film commercieel gezien meer kansen krijgt als die eind januari wordt uitgebracht, vlak voor de bekendmaking van de Oscarnominaties.

Weinstein denkt dat de film grote kans maakt op een Oscar of Golden Globe. Hij noemt de rol van Matthew McConaughey "een van zijn beste rollen die hij ooit in zijn lange carrière heeft gespeeld". De thriller is geregisseerd door Stephen Gaghan, die volgens Weinstein ook geweldig werk heeft verricht.

Matthew McConaughey speelt in Gold de zakenman Kenny Wells, die samen met geoloog Michael Acosta, een rol van Edgar Ramírez, een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo. Na maanden van tegenspoed vinden ze eindelijk goud.