Nieuwe HBO-series krijgen groen licht voor tweede seizoen

Zowel van Westworld, Insecure als Divorce worden nieuwe seizoenen gemaakt. De series maken alle drie deel uit van de nieuwe herfstprogrammering van betaalzender HBO.

Van de drie series zullen tien nieuwe afleveringen worden gemaakt. De komedies Insecure en Divorce zullen in 2017 te zien zijn, terwijl fans van Westworld pas in 2018 het tweede seizoen van de serie kunnen bekijken. De lange productietijd zorgt ervoor dat deze serie niet op kortere termijn uitgezonden kan worden. 

Dat Casey Bloys van HBO maandag aan Entertainment Weekly weten. 

Van alle drie de series worden de eerste seizoenen momenteel nog uitgezonden. De hoge kijkcijfers zijn volgens Bloys veelbelovend genoeg om nu al groen licht te geven voor een tweede seizoen.

Hit

Vooral de science fiction-serie Westworld is een grote hit, met een gemiddeld aantal kijkers van 11,7 miljoen. Daarmee stijgt het boven de kijkcijfers uit van het eerste seizoen van Game of Thrones. Makers van de serie lieten eerder al weten bezig te zijn met het tweede seizoen, ondanks dat ze nog moesten afwachten of HBO inderdaad het tweede seizoen zou uitzenden. In de serie zijn onder meer Ed Harris en Anthony Hopkins te zien. 

De nieuwe seizoenen zullen in Nederland naar waarschijnlijkheid te zien zijn bij Ziggo. HBO Nederland stopt per 1 januari met uitzenden, maar klanten van de internetaanbieder kunnen via een nieuwe dienst alsnog HBO-series bekijken. 

Lees meer over:
Tip de redactie