Acteur Robert Redford (80) zegt dat hij nog twee films maakt en daarna met pensioen gaat. Hierna wil hij zich gaan focussen op regisseren. 

Dit zegt hij in een interview met zijn kleinzoon Dylan op de website van The Walker Art Center. "Ik ben met nog twee projecten bezig en als deze klaar zijn dan zeg ik: dit is een vaarwel. Daarna ga ik me alleen nog maar focussen op regisseren", zegt de acteur die onder meer speelde in Out of Africa en The Horse Whisperer

De twee projecten waar hij nog aan meewerkt zijn onder andere een film samen met Jane Fonda die hij zelf omschrijft als een "liefdesverhaal voor oudere mensen die een tweede kans in hun leven krijgen". Daarbij speelt hij in Old Man With a Gun, welke hij omshrijft als een "lichter werk met Casey Affleck en Sissy Spacek".

Redford spreekt uit dat hij moe wordt van acteren. "Ik ben een ongeduldig persoon, dus het is moeilijk voor me om take na take te herhalen. Op dit punt in mijn leven, op 80-jarige leeftijd, zou het me meer voldoening geven om bijvoorbeeld te gaan schilderen. Ik ben dan niet meer afhankelijk van iemand."