Er wordt een filmversie gemaakt van de populaire kinderserie Sesamstraat. Shawn Levy, die eerder meewerkte aan onder meer Stranger Things en de science fiction-film Arrival, zal de film produceren.

Het project zou eerst worden uitgevoerd door Twentieth Century Fox, maar werd om onbekende redenen overgeheveld naar Warner Bros., laat Screenrant weten. 

"We werken momenteel aan de film, die naar mijn mening een fantasierijke en vermakelijke bewerking wordt van de tv-serie die al decennialang bestaat", aldus Levy. "De uitdaging wordt om de film niet alleen leuk te maken voor kinderen, maar om ook wat humor toe te voegen die door hun ouders gewaardeerd wordt. Zij gaan de film tenslotte ook bekijken."

Sesamstraat werd in 1969 gecreëerd door Children Television Workshop en Muppets-bedenker Jim Henson. In Nederland werd de eerste aflevering uitgezonden in 1976.

Pino

De eerste Sesamstraat-film kwam uit in 1985 en draaide om Big Bird, in Nederland beter bekend als Pino. In 1999 kwam de tweede film uit, Adventures of Elmo in Grouchland. Het is nog niet bekend of en welke bewoner uit Sesamstraat dit keer een hoofdrol zal vertolken.