In Snowden vertelt regisseur Oliver Stone het verhaal van klokkenluider Edward Snowden. Recensenten zijn positief, maar het lukt Stone volgens hen niet 'het karakter van Snowden echt te pakken te krijgen’. 

Het Parool - Vier sterren

"Het blijft merkwaardig om anderhalf jaar na de documentaire Citizenfour een soort nagespeelde 'making of' in de bioscoop te zien, maar Oliver Stone komt er goed mee weg. Edward Snowden oogt en voelt bedachtzamer, alsof Stone de controverses rond de klokkenluider en diens ballingschap niet wilde vergroten en door alle partijen serieus  wil worden genomen. Het bedachtzame en afstandelijke karakter staat een inzichtelijke schets van Snowdens toenemende gewetensnood niet in de weg, maar als mens leren we hem niet kennen."

Lees de volledige recensie hier

Trouw - Vier sterren

"Neeg Stone in eerdere films dikwijls naar bombast, Snowden is voor zijn doen een sobere film. Gezwollen muziek en wapperende stars and stripes ontbreken weliswaar niet, de filmmaker doet z'n best de ingewikkelde materie in te dikken tot cruciale vragen over macht, democratie, privacy en het door Amerikanen gekoesterde recht om afstand te houden tot de federale overheid. De filmmaker die wel van controverse en grote uitspraken houdt, lijkt ditmaal zelf ook niet goed het antwoord te weten op de vraag: welke prijs betalen we voor veiligheid? Dat siert hem. Ondertussen geeft Stone je wel het onrustigmakende gevoel dat de instanties die menen burgers te beschermen dat misschien helemaal niet doen."

Lees de volledige recensie hier

Bekijk de trailer van Snowden
Bekijk de trailer van Snowden

AD - Drie sterren

"Vanzelfsprekend was Oliver Stone de aangewezen regisseur om het leven van Edward Snowden te verfilmen. Geen enkele andere Amerikaanse cineast heeft zijn vaderland in zijn films (JFK, Wall Street, Born on the Fourth of July) zo kritisch tegen het licht gehouden als Stone. Toch valt Snowden tegen. Stone heeft zich uitstekend gedocumenteerd, bezocht zelfs de ondergedoken Snowden, maar slaagt er toch niet in een opwindende en meeslepende film van dit misschien cinematografisch niet zo dankbare onderwerp te maken. Gaandeweg ontstaat het gevoel dat Stone Snowden niet helemaal te pakken krijgt."

Lees de volledige recensie hier

De Volkskrant - Drie sterren

"Je zou Snowden een film naar een documentaire kunnen noemen, en wel Citizenfour uit 2014, het bloedstollend spannende verslag van Laura Poitras, die als eerste contact legde met 's werelds bekendste klokkenluider. Zo slingert Snowden tussen verschillende vertelvormen: deels een tamme kopie van een sublieme documentaire, deels een onderhoudende, net-niet Hollywoodthriller. Af te ronden met - hoe kan het ook anders - een staande ovatie voor de echte Snowden."

Lees de volledige recensie hier

Telegraaf - Geeft geen sterren

"In deze flink gedramatiseerde bewerking van Snowdens levensverhaal levert Mills wel een belangrijke bijdrage aan zijn moreel ontwaken. Intussen schildert de regisseur zijn titelpersonage soms wel heel nadrukkelijk als held, daarmee impliciet pleitend voor gratie. Toch zorgt Stone in zijn film vooral ook voor een context die Snowdens onthullingen zo mogelijk nog schokkender maken."