Fantastic Beasts-acteur Eddie Redmayne deed auditie voor de rol van Kylo Ren in de film Star Wars: The Force Awakens.

Dat vertelt de 34-jarige Brit in een interview met Uproxx. Het was geen geheim dat Redmayne auditie deed voor de Star Wars-film, maar gedacht werd dat de acteur opging voor de rol van General Hux, die later gespeeld zou worden door Domhnall Gleeson.

Naar eigen zeggen deed hij voor de ogen van regisseur J.J. Abrams een uiterst slechte auditie. "Ze gaven me geloof ik de teksten van Pride and Prejudice of iets in die trant. Met films die zo top secret zijn, geven ze je nooit de echte teksten."

Toen hij bezig was kreeg Redmayne te horen dat hij in aanmerking kwam voor de rol van Kylo Ren. "Ik kreeg te horen dat ik een slechterik moest spelen, dus ik zette automatisch een gekke stem op." Ook probeerde de acteur het beroemde ademgeluid van Darth Vader na te doen. De imitatie viel niet in de smaak.

Kinderdroom

Uiteindelijk ging de rol van Kylo Ren naar de acteur Adam Driver. De kinderdroom van Redmayne om ooit nog in een Star Wars-film te spelen, lag daarmee in duigen.

Redmayne is binnenkort te zien in de film Fantastic beasts and where to find them. In de Harry Potter-spin-off speelt hij Newt Scamander. De acteur won vorig jaar een Oscar voor zijn rol als Stephen Hawking in het drama The Theory of Everything.