Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, heeft besloten te stoppen met zijn bijdrage aan het vervolg op Deadpool. De componist zou de soundtrack van de film verzorgen. 

De in Los Angeles wonende Nederlander verzorgde eerder de soundtrack van het eerste deel. De reden dat Junkie XL niet meer aan het vervolg meewerkt is dat onlangs regisseur Tim Miller besloot op te stappen. "Deadpool zonder Tim voelt niet goed voor mij", zegt Holkenborg op Facebook.

"Het was voor mij een moeilijke beslissing om te nemen, omdat ik ook heel blij was met dit project. Ik vond het lastig om afstand te nemen, maar dit was voor mij het enige juiste om te doen. Hopelijk begrijpt iedereen dat."

Nieuwe regisseur

20th Century Fox heeft inmiddels een nieuwe regisseur voor Deadpool 2 gevonden: filmmaker David Leitch (John Wick). Scriptschrijvers Rhett Reese en Paul Wernick, verantwoordelijk voor het eerste deel van de film, zullen ook het vervolg uitschrijven. Het is niet duidelijk wie de vervanger van Junkie XL wordt.

Het eerste deel heeft ongeveer 700 miljoen euro opgeleverd. Ook was de filmpers erg enthousiast over de stripverfilming.

De film, waarin hoofdrolspeler Reynolds een terminaal zieke huursoldaat met bovenmenselijke krachten speelt, verscheen afgelopen februari.