Emma Watson heeft voor ze begon met haar rol als Belle in de film Beauty and the Beast Disney verzocht om meer details te verzinnen bij het leven van Belle.

"Ik vroeg me af: wat doet ze de hele dag? En waarom is ze een buitenbeentje, behalve dan dat ze van boeken lezen houdt?," vertelt de Britse actrice in Entertainment Weekly.

"Dus verzonnen we een verhaal voor haar. Nu is zij de uitvinder; ze heeft een wasmachine bedacht, zodat ze niet meer hoeft te wassen en meer tijd heeft om te lezen."

In de animatieversie uit 1991 is het de vader van Belle die uitvinder is. Tijdens een van zijn expedities om een uitvinding aan de man te brengen, raakt hij gevangen in het huis van het beest.

Muziekdozen

Deze keer maakt Belles vader, gespeeld door Kevin Kline, muziekdozen. Daarmee laat hij zijn dochter muziek van over de hele wereld horen, zonder dat zij haar veilige huis hoeft te verlaten.

Disney bracht woensdag foto's uit van Watson als Belle. Eerder stond al een foto op internet van Watson in de iconische gele jurk die Belle draagt in de balzaal als zij danst met het beest, maar die bleek nep te zijn. Nu is er echter wel een foto van Watson in de echte jurk.