De Amerikaanse producent Fox 21 werkt aan een remake van A'dam - E.V.A

De Amerikaanse versie zal zich afspelen in New York, vertelt regisseur Norbert ter Hall aan de Volkskrant.

"Net als in onze serie wordt de romance van Adam en Eva vervlochten met andere verhalen in de stad. Sommige verhalen lijken op die van ons, andere zijn nieuw", zegt Norbert ter Hall.

Fox 21, die ook de serie Homeland maakt, heeft een bekende scenarioschrijver en regisseur bij het project betrokken. Waarschijnlijk wordt in december bekend gemaakt om welke namen het gaat.

Drieluik

Op NPO3 zenden de NTR, VARA en VPRO vanaf zondag het derde seizoen uit. In de nieuwe reeks van acht afleveringen keren alle vaste personages terug. De hoofdrollen worden gespeeld door Teun Luijkx, Eva van de Wijdeven, Rick Paul van Mulligen, Rutger Remkes, Urmie Plein en Sanne den Hartogh. Het seizoen vormt de afsluiting van een drieluik.

Het tweede seizoen van A’dam - E.V.A werd in 2014 genomineerd voor een Gouden Kalf. Eerder won A’dam - E.V.A. onder andere de Beeld en Geluid Award voor beste Nederlandse dramaserie en werd de reeks bekroond als beste internationale dramaproductie op het Festival de la Fiction TV in Frankrijk.