Hacksaw Ridge gaat over het op feiten gebaseerde verhaal van Desmond Doss, een gelovige jongen die zich aanmeldt bij het leger. Zijn voorwaarden: geen wapen en niet vechten. Met Hacksaw Ridge maakt regisseur Mel Gibson volgens recensenten een goede comeback. 

AD - 3 Sterren

"Laat het maar aan Mel Gibson over om een te gewelddadig oorlogsdrama over een pacifist te maken. Net als in The Passion of the Christ en Braveheart zwelgt Gibson in het tonen van geweld, zeker aan het slot. Soldaten worden aan de lopende band in brand gestoken, verliezen ledematen of komen kermend aan hun einde. Iets minder bloedvergieten had de boodschap van Doss beter tot zijn recht laten komen."

De Volkskrant - 3 Sterren

"Mel Gibsons vakmanschap en onbedwingbare neiging tot overdrijven, maken Hacksaw Ridge tot een brute, adembenemende oorlogsfilm. Gibson, al jaren op zoek naar rehabilitatie na aantijgingen van racisme, geweldpleging en vrouwenhaat, bewijst weer eens dat hij het kan: het overzicht bewaren in groots opgezette oorlogsscènes. Het is sensationeel, maar ook behoorlijk verwarrend: al dat overdadige, wellustig in beeld gebrachte geweld, opgediend als ode aan het pacifisme."

Lees hier de volledige recensie

Bekijk de trailer van Hacksaw Ridge:

Het Parool - 3 Sterren

"Gibson werkt de christelijke en pacifistische principes in de eerste helft van de film helder uit, om daarna op het slagveld even bloederig tekeer te gaan als in The passion of the Christ. Hij schenkt ook aandacht aan het oorlogstrauma van Doss' vader (Hugo Weaving), die de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog doorstond, en belicht de relatie tussen de hospik en een verpleegster, die hem haar hart en bijbel schenkt. Wat beklijft is het sterke pleidooi voor geweldloosheid: Gibson laat zien dat pacifisten geen lafaards zijn."

Lees hier de volledige recensie

NRC Next - 4 Sterren

"Het contrast tussen de eerste en tweede helft van Mel Gibsons brute oorlogsfilm Hacksaw Ridge kon niet groter zijn. Het eerste uur is lieflijk en traditioneel, de laatste anderhalf uur doet de bloederige openingsscène van Saving Private Ryan verbleken tot kinderspel. Ledematen vliegen in het rond, lichamen worden opengereten en de vijand blijft maar uit de verborgen bunkers en tunnels komen." 

Lees hier de volledige recensie

De Telegraaf - Geeft geen sterren

"Gibson toont zijn kwaliteiten als regisseur vooral in de buitengewoon indringende slagveldscènes. Hij beukt ons murw met beelden van dood en vernietiging en blaast ons met een eindeloze reeks explosies haast van onze bioscoopstoel. Subtiel is ’t allemaal niet. Toch verliest hij daarbij geen moment de menselijke maat uit het oog. Met Desmond Doss als een bescheiden baken van hoop in deze uiterste gewelddadige anti-oorlogsfilm."