Filmserie Rambo maakt doorstart zonder Sylvester Stallone

De beroemde filmreeks Rambo gaat door: er is een vijfde film in de maak. Hoofdrolspeler Sylvester Stallone zal echter niet in dit deel te zien zijn.

Dat meldt The Hollywood Reporter zaterdag.

Het is nog niet duidelijk wie wel de rol van Rambo gaat spelen in New Blood, zoals de film voorlopig heet. Het is de bedoeling dat een jonge acteur de rol van de getroebleerde veteraan overneemt zoals dat ook gebeurde met James Bond toen de oorspronkelijke vertolker Sean Connery afscheid nam van de rol.

De eerste film, First Blood, was gebaseerd op een boek uit 1972 over een Vietnamveteraan die worstelt met de trauma’s die hij op het slagveld heeft opgelopen. De film was een enorm succes en er volgden drie vervolgen. De laatste film werd in 2008 gemaakt; Stallone was toen 61 jaar oud.

Doorstart

Het is nog onduidelijk wat het verhaal wordt van New Blood of wanneer de film exact klaar is. Stallone speculeerde de afgelopen jaren meerdere malen over een laatste, vijfde Rambo-film waarmee hij definitief afscheid zou nemen van zijn beroemde personage.

Eerder deed hij dit ook met zijn andere wereldberoemde rol Rocky. Deze serie, over een bokser, maakte vorige jaar een doorstart als spin-off die zich concentreerde op Creed, de zoon van één van de personages uit de oude Rocky-delen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie