Guido Pollemans en Rifka Lodeizen spelen in de speelfilm La Holandesa. Dat hebben producent Smarthouse Films en distributeur September Film maandag bekendgemaakt.

La Holandesa is het debuut van regisseuse Marleen Jonkman en scenariste Daan Gielis. Lodeizen speelt een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen nu ze weet dat ze nooit moeder zal worden.

De opnames zijn deze week begonnen en duren nog tot begin december. De roadmovie speelt zich geheel af in Chili; de opnames vinden plaats in Patagonië. 

Eerder werk al bekend dat Lodeizen de hoofdrol overneemt van Halina Reijn, die heeft afgezegd vanwege andere verplichtingen.

Vakantie

La Holandesa gaat over het Nederlandse koppel Maud en Frank die in Chili op vakantie zijn voor een nieuwe start. Maud blijkt niet in staat te accepteren dat ze nooit kinderen zullen krijgen en na een knallende ruzie vertrekt ze.

Tijdens haar reis en met het veranderen van de natuur en de ontmoetingen met de mensen die op haar pad komen, verandert ook Maud en komt het besef dat een vrouw niet per se moeder hoeft te zijn.

De film moet in 2017 in de bioscoop te zien zijn.