Recensieoverzicht: Gebrek aan echte spanning bij nieuwe Jack Reacher

In de film Jack Reacher: Never Go Back keert Tom Cruise terug als actieheld. De film is geregisseerd door Edward Zwick, met wie Cruise eerder samenwerkte voor The Last Samurai. Recensenten missen 'echte spanning' in de film, die het vooral moet hebben van de karakters.

De Volkskrant - 2 sterren

"Cruise is sterk in het verbeelden van Reachers ongemak in de omgang met zijn surrogaatgezin; de moeizame glimlach die de held eruit perst als hij iets van zichzelf herkent in zijn jonge metgezel. Al met al is het voldoende om Reachers bioscoopbestaan nog even te rekken. Maar ooit zal iemand dit beter doen."

Lees hier de volledige recensie

Het Parool - 3 sterren

"Het verhaaltje is nogal dun en niet altijd even coherent en afgezien van de finale zijn de actiescènes weinig spectaculair. Toch heeft Never go back, gebaseerd op het achttiende boek uit de serie, wel degelijk iets te bieden: karakterontwikkeling. De dynamiek tussen Reacher, Susan en Samantha is sterk en niet traditioneel man-vrouw. Ook blijkt Samantha onmisbaar in de plannen van de held. Ze roept daarnaast onvermoede gevoelens bij hem op. Dee flirt met de mogelijkheid van een normaal gezinsleven, heel subtiel gespeeld door Cruise, compenseert het gebrek aan echte spanning."

Lees hier de volledige recensie

Bekijk de trailer:

AD - 3 sterren

"Hoewel Tom Cruise op z'n 54ste nog steeds actierollen als Jack Reacher vertolkt, moet hij toch oppassen voor het Sylvester Stallone-effect. Haarkleuringen, een afgetraind lijf en slimme montage kunnen toenemende stramheid niet tot in de eindigheid blijven verbloemen. Het is vooral de atletische Smulders die indruk maakt in deze tweede Jack Reacher-verfilming, naar Lee Childs gelijknamige, populaire boekenreeks. In deze aardige actiethriller met een enkele knipoog is ze namelijk minstens zo stoer als de titelheld."

Lees hier de volledige recensie

NRC Next - 3 sterren

"Mede door de twee sterke vrouwenrollen - Yarosh en vooral Smulders doen in veel actiescènes niet onder voor Cruise - is de nieuwe Jack Reacher een gevarieerde, onderhoudende actiefilm. Iets meer humor had de film echter geen kwaad gedaan. Nu blijft het grappigste moment het feit dat Jack Reacher door agenten in de film wordt omschreven als een man van veertig. Iets wat Cruise duidelijk heel graag wil zijn, maar wat ondanks alle tomeloze energie een beetje hoogmoedig overkomt." 

Lees hier de volledige recensie

Lees meer over:
Tip de redactie