Acteur Jack Gleeson kijkt geen Game of Thrones meer sinds vertrek

Sinds hij de rol van Joffrey Baratheon in Game of Thrones niet meer speelt, kijkt Jack Gleeson geen afleveringen van de populaire serie meer.

"Het is te veel. Ik heb geen idee wat er gaande is. In mijn hoofd is iedereen nog levend", zegt Gleeson, die vier seizoenen in Game of Thrones speelde, in gesprek met Vulture.

"Toen ik het script kreeg, las ik ook alleen mijn eigen scènes. Ik ben gewoon egoïstisch. Misschien moet ik toch een keer alles kijken, het schijnt goed te zijn."

De 24-jarige Gleeson werd geprezen voor zijn vertolking van Joffrey Baratheon, een sadistische tiener die koning wordt van de fictieve wereld Westeros. De Ier koos er bewust voor om niet emotioneel betrokken te raken bij zijn wrede personage.

"Ik zeg mijn teksten simpelweg zo gemeen mogelijk. Ik probeerde niet te veel in de emoties verwikkeld te raken, want dan zou ik waarschijnlijk gek zijn geworden."

Theaterbedrijf

Nadat zijn personage uit de serie werd geschreven, stopte Gleeson met acteren. Hij bestiert nu samen met vrienden een theaterbedrijf.

"Ik vond het acteren in Game of Thrones geweldig, maar het gaf me ook het gevoel dat ik slechts een klein radertje was. Het is erg beperkt. Je levert een dienst door je teksten op te zeggen. In die zin ben je een nuttig onderdeel, net zo nuttig als bijvoorbeeld de decorstukken. Theater maken is een meer holistische ervaring."

Lees meer over:
Tip de redactie