Matthew McConaughey schaamt zich niet voor autoreclames

Oscar-winnaar Matthew McConaughey trekt zich er niets van aan dat mensen hem erop aanspreken dat hij in een reclamespotje voor een Amerikaans automerk speelt.

"Dan vragen ze 'Je hebt een Oscar gewonnen, waarom speel je in een autoreclamespot?' Fuck dat. Ik doe het gewoon. Ik vind het mooie auto's", vertelt McConaughey in een interview met Esquire.

"Daarnaast betalen ze me goed. Dat stelt mij in staat  om in kleine filmproducties te spelen die veel minder goed verdienen."

Bevestiging

De Amerikaanse acteur won in 2014 de Oscar voor de beste acteur voor zijn rol in Dallas Buyers Club. Dat was voor hem de ultieme bevestiging als acteur.

"Ik ben niet als een typische acteur opgegroeid. Ik deed nooit mee aan discussies over theater en Hamlet", vertelt McConaughey. "Een tijdlang dacht ik dat je zwarte kleding moest dragen, binnen moest zitten en artistieke films moest kijken om een artiest te zijn."

"Ik heb soms nog steeds het gevoel dat ik doe alsof. Het winnen van de Oscar was een bevestiging; het respect van mijn vakgenoten."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie