Cas Jansen kreeg meer vrijheid door supermarktreclames

Cas Jansen heeft nooit spijt gehad dat hij in reclames van supermarkt C1000 speelde. "Door die reclame heb ik de vrijheid gehad om me een half jaar te richten op theater produceren. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik wat werk kon afzeggen dat minder leuk is."

De acteur vertelt in gesprek met Nieuwe Revu dat hij toen hij de rol aangeboden kreeg eerst tegen zijn agent heeft gezegd er een nachtje over te moeten slapen.

"Maar ik heb helemaal niet geslapen. Ik zat alleen maar te denken aan wat ik allemaal met dat geld kon doen", aldus Jansen (39).

Door de rol in de reclames, waarin hij samen met Jack Wouterse te zien was, was hij ook meer thuis. "Ik kon mijn kinderen naar bed brengen. Dat was winst. Af en toe komt er nog weleens iemand grinnikend vragen of de cola in de aanbieding is, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Het was eigenlijk heel leuk dat mensen me in de provincie aanspraken."

Inmiddels lijken mensen de reclames alweer vergeten te zijn. "Ze kwamen naar mijn toneelstukken om die gozer van C1000 te zien. Frank Lammers heeft dat helemaal van me overgenomen met die Jumboreclames. Ze zijn me alweer vergeten. Financieel was het een once in a lifetime-mogelijkheid."

Lees meer over:
Tip de redactie