Susan Visser vindt het heerlijk dat ze in iedere productie waar ze in speelt, een totaal andere rol kan spelen. "Ik bof daar ontzettend mee. Die afwisseling vind ik echt een rijkdom."

De 50-jarige actrice vertelt in gesprek met NU.nl dat ze het laatste jaar een overvolle agenda heeft gehad, maar daar ontzettend veel plezier uithaalt. "Ik had opnames voor de serie CMC, speel in het toneelstuk Winterbloemen en heb nog de serie Als de dijken breken opgenomen. Het was veel werk, maar allemaal wel heel leuk."

In Centraal Medisch Centrum (CMC) speelt Visser een gynaecoloog, in Winterbloemen een vrouw die met haar vriendinnen vast komt te zitten in een sneeuwstorm en in Als de dijken breken een vrouw die moet zien te overleven met haar gezin als de dijken van Nederland breken.

"De opnames van Als de dijken breken waren heel dramatisch. Veel was buiten, met storm en regen. En voor CMC stond ik binnen in een ziekenhuisomgeving. Een enorm verschil, maar heel tof om zo'n afwisseling te hebben", aldus Visser.

Hoewel ze afwisseling in haar rollen fijn vindt, is de actrice daar minder mee bezig als ze kiest voor mensen met wie ze samenwerkt. CMC wordt geregisseerd door Will Koopman, met wie ze eerder samenwerkte bij Gooische Vrouwen. "Ik ben dol op Will, we zijn ook vrienden. Het is een hele goede, harde werker met heel veel inzicht in drama. Ze maakt te gekke dingen. En heel veel mensen in de crew zijn ook mensen met wie ik vaker werk, dus het voelt allemaal heel lekker. Je voelt je dan ook heel vrij op de set, je zit in een soort van familie. Dat is gewoon heel fijn."

Inleven

Voor haar rol als gynaecoloog vond de actrice het belangrijk zich zo goed mogelijk in te lezen in het werk. Daarom ging ze in gesprek met iemand uit het werkveld en vroeg ze hem te vertellen over de verschillende operaties die zij in de serie moest gaan doen.

"Ik heb in deze rol een keizersnede gedaan en heb meerlingen op de wereld gezet. Dan wil je wel weten hoe dat er echt aan toe gaat. Dus ik heb met hem daarover gepraat en heb video's gekeken. Dan zie je wat voor handigheid een dokter daarin moet hebben. Ik heb enorme bewondering voor die mensen."

Centraal Medisch Centrum is iedere zondag om 21.30 uur bij RTL4 te zien.