Om zijn personage in de nieuwe film The Accountant geloofwaardig te kunnen vertolken, bracht Ben Affleck veel tijd met autisten door.

"Ik spendeerde tijd met mensen met verschillende vormen van autisme. Ik observeerde hun gedrag en sprak met ze over hun dagelijks leven en wat voor film ze zouden willen zien over iemand met autisme", vertelt de Amerikaanse acteur aan Collider.

"Het was mijn doel dat mijn personage gegrond was in hoe autistische mensen echt zijn, in plaats van dat hij een idee was van wat een autist zou kunnen zijn", aldus Affleck.

In The Accountant speelt Affleck de wiskundige Christian Wolff, die als accountant voor criminelen werkt. Naast Affleck spelen ook Anna Kendrick en J.K. Simmons in de actiethriller. De film komt op 14 oktober uit in de Verenigde Staten.

Wolff is een persoon die worstelt met menselijke relaties, maar ze wel graag wil aangaan. Het kostte veel tijd om zijn personage uit te werken, aldus Affleck. "Het laatste dat we wilden was een karikatuur van autisme, want het gaat om een aandoening die mensen echt hebben. Hoe complexer de weergave ervan, hoe beter."