Thijs Römer (38) neemt de aantijgingen van Patty Brard (61) niet serieus. Volgens de presentatrice mocht Römer de serie Weemoedt vooral maken, omdat hij bevriend is met RTL-programmadirecteur Erland Galjaard.

"Als zij het zegt, kwetst me dat niet", zegt Römer in gesprek met NU.nl.

Brard gaf afgelopen maandag tijdens een uitzending van Shownieuws haar toelichting op de totstandkoming van Weemoedt, de serie die vanaf deze week op Videoland te zien is en komend voorjaar uitgezonden wordt door RTL.

Volgens haar is de samenwerking gebaseerd op vriendjespolitiek. "Hij is door Galjaard benoemd tot hoofd drama binnen RTL Productions, dat is nogal wat. Het boek was nog niet eens af toen Erland zijn go gaf om het te verfilmen", aldus Brard.

"Het is niet aardig wat ik zeg, maar de vriendschap moet mee hebben geholpen. Ik vind dat best wel heftig eigenlijk."

'Kutprogramma's'

"Ik vraag me af of ze de serie al gezien heeft", reageert Römer. "Het gebeurt weinig dat mensen iets naars zeggen, of het vindt achter mijn rug om plaats. Maar ik kijk dat soort kutprogramma's ook niet hoor", vervolgt Römer.

"Als ze nou tenminste één aflevering zou hebben gezien en zou zeggen: 'Dit is zó slecht, deze jongen kan dit alleen maar hebben gemaakt op basis van de vrienden die hij heeft.' Dan heeft het oordeel nog waarde, dan is het gebaseerd op wat ze heeft gezien."

Römer zegt zijn interesse te verliezen in meningen die volgens hem op nattevingerwerk lijken te berusten. "Ik vind het dan vooral dom."