De officiële trailer van het tweede deel van de Fifty Shades-trilogie is in de eerste 24 uur ruim 114 miljoen keer bekeken. Daarmee is Fifty Shades Darker de best bekeken trailer in één dag ooit.

Het record was tot nu toe in handen van de trailer van Star Wars: The Force Awakens, die in 24 uur 112 miljoen keer bekeken werd, meldt The Hollywood Reporter.

De trailer werd woensdag uitgebracht op onder andere YouTube, Instagram en Facebook. Op dat laatste medium werd de trailer in het eerste uur alleen al 2,5 miljoen keer bekeken.   

Een groot deel van de vertoningen was in in Noord-Amerika - zo'n 39.4 miljoen keer - maar het merendeel kwam uit 32 overige landen, waaronder Groot-Brittanië, Mexico en Frankrijk. In die landen werd het filmpje ruim 74,6 miljoen keer bekeken.

In de film vertolken Jamie Dornan en Dakota Johnson opnieuw de rollen van respectievelijk Christian Grey en Anastasia Steele. De eerste film uit de serie Fifty Shades of Grey, die werd gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van E.L. James, bracht wereldwijd 571 miljoen dollar op.

Fifty Shades Darker verschijnt op 10 februari 2017 in de bioscoop