Twaalf jaar na de originele Bridget Jones-films is het populaire romanpersonage weer te zien op het witte doek. Critici zijn verdeeld over Bridget Jones' Baby, met in de hoofdrollen Renee Zellweger en Colin Firth.

de Volkskrant - 4 sterren

"De plot is rommelig en de kansen om hier iets revolutionairs van te maken laten de schrijvers (Thompson, Dan Mazer en Helen Fielding) liggen. Maar dit doet wel precies wat een Bridget Jones-film moet doen: het is grappig, zo nu en dan romantisch en al met al gewoon prettig vermaak."

Lees de volledige recensie 

NRC - 3 sterren

"Het grootste gedeelte van de film worden die romantisch-komische perikelen met vaart en flair gebracht. Lach en traan doen hun werk. En dan zakt het in. Grootste probleem: Bridget is met haar tijd meegegaan. Ze is Bridget-af." 

Lees de volledige recensie 

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren

"Zellweger is de zwakste schakel van de film. Niet omdat haar gezicht niet beweegt - dat doet het wel - maar omdat ze een dode blik in haar ogen lijkt te hebben. Het personage zweeft door de film, is nauwelijks geïnteresseerd in de mannen die strijden om haar liefde, toont weinig interesse in haar baby: ze is overgoten met een het-kan-me-niet-schelen-lusteloosheid die de hele film van kracht blijft. Haar co-sterren doen hun best om dit vacuüm te vullen, maar best is het niet."

Lees de volledige recensie 

The Guardian - 3 sterren

"Deze 'Bridget' is beter dan de vorige film, omdat het geen fratsen hoeft uit te halen zoals een verre reis naar Thailand. Bridget woont nog steeds in haar oude, viezige appartementje en werkt nog steeds voor de televisie, waar ze inmiddels is opgeklommen tot producent. Helaas is Hugh Grants personage Daniel Cleaver er niet meer bij, maar Colin Firth als de nerveuze Darcy is nog droog als altijd. Ook Bridget is de kluns gebleven die we kennen."

Lees de volledige recensie 

De film is vanaf donderdag te zien in Nederlandse bioscopen.