Timbaland gaat niet door als songwriter voor de serie Empire. De producenten van de zender Fox hebben de samenwerking met de muziekproducer na twee seizoenen beëindigd.

"We hebben met plezier met Timbaland samengewerkt, maar we willen in het derde seizoen een andere kant op", zegt Shawn Holiday van Columbia Records, de platenmaatschappij die de nummers van de serie uitbrengt, tegen Billboard

Timbaland wordt vervangen door songwriters en producers Rodney Jerkins (If you had my love - Jennifer Lopez, It’s not right but it’s okay - Whitney Houston) en Ester Dean (Rude Boy - Rihanna, Outta here, Esmee Denters). 

"We proberen in het derde seizoen voor net zo veel succes te gaan als in de vorige seizoenen, onder andere met een duet van Jussie Smollet en Mariah Carey."

Naast Carey zijn in het derde seizoen van de hit-serie over een muziek- en entertainmentbedrijf ook onder anderen rappers French Montana en Xzibit te zien. Eerder schitterden artiesten als Ludacris, Estelle, Mary J. Blige, Alicia Keys, Kelly Rowland, Snoop Dogg, Rita Ora, Timbaland en Jason Derulo in de reeks.