De Australische acteur Sullivan Stapleton ligt niet wakker van een slechte recensie van een televisieserie of film waar hij in speelt. De acteur, die onder andere in de serie Blindspot speelt, vindt het niet nodig om alle meningen van mensen te horen of te lezen.

"Eigenlijk vind ik recensenten best rare mensen. Het is een vrij vreemde baan: je schrijft je mening op papier en daar krijg je geld voor. Maar er zijn nog miljarden andere mensen die er ook een mening over hebben en die hoor of zie je niet. Waarom zou ik me dan iets aantrekken van die ene?", aldus Stapleton in gesprek met NU.nl.

De acteur werd wereldwijd bekend door zijn rol in 300: Rise of an Empire, waar recensenten niet al te positief over waren. De televisieserie Blindspot, waar de acteur een van de hoofdrollen in speelt, werd een stuk beter ontvangen in de Verenigde Staten.

Stapleton: "Ik weet niet of recensenten milder zijn voor series dan voor films. Wat ik wel weet is dat ik het toch niet kan sturen: of ze vinden het leuk, of niet. Belangrijker vind ik het dat mensen er naar kijken en tegen hun vrienden zeggen: dat moet je zien! Maar me iets aantrekken van negatieve of positieve opmerkingen doe ik niet."

Stoer

De 39-jarige acteur speelt regelmatig de stoere man in televisieseries en films. In 300 liep hij nog met zwaard en schild rond, in Blindspot is hij te zien als FBI-agent met een kogelvrijvest en pistool. Hoewel Stapleton die trend op zijn cv ook ziet, is het niet zo dat hij rollen daar op uitkiest.

"Ik heb er wel onwijs veel lol in, maar ik zeg net zo goed 'ja' tegen een romantische komedie of het spelen van een drugsverslaafde. Op de een of andere manier loopt het vaak wel zo dat ik de stoere man speel. Film- en seriemakers zien mij blijkbaar graag op die plek. En ik ben liever een werkende acteur die geld kan verdienen, dus dan kies je er voor daarvoor te gaan in plaats van per se afwisseling zoeken op je cv", aldus Stapleton.

Accent

De Amerikaanse serie Blindspot is vanaf zondag 18 september te zien bij Veronica. De acteur speelt een FBI-agent die met zijn team een onbekende vrouw in een tas aantreft midden op Times Square. De vrouw zit onder de tatoeages die verwijzen naar verschillende zaken binnen de inlichtingendienst, maar zij weet daar niets meer van af.

Hoewel de acteur voor zijn rol niet van zijn stoere imago hoeft af te wijken ontbreekt er wel iets anders aan hem: zijn Australische accent is niet te horen in de serie. "Dat accent is inderdaad even weg. Ik moet toch geld verdienen he, dus dan is het handig als je een Amerikaan speelt om ook zo te klinken. Maar als ik terugga naar Australië gaat dat accent meteen weer aan hoor."