Monic Hendrickx, Ariane Schluter, Cees Geel, Hannah Hoekstra en Anniek Pheifer spelen rollen in Kleine IJstijd, de nieuwe film van regisseur Paula van der Oest.

Ook Bas Keijzer, Johan Heldenberg, Thijs Boermans, Manoushka Zeegelaar en Steef Cuijpers zijn in de film te zien, zo maakte Van der Oest dinsdag bekend. In Kleine IJstijd komt een groep vrienden bij elkaar om de urn met de as van hun held en vriend te begraven. Hierbij komen er zaken aan het licht die de vriendschap danig op de proef stellen.

Van der Oest gaat de film binnenkort in tien dagen tijd draaien. Eerder maakte zij op dezelfde ‘guerilla-manier’ de film Tiramisu. Het is de bedoeling dat Kleine IJstijd volgend jaar in de bioscopen te zien is.

Van de regisseur gaat eind september wel Tonio in première, de verfilming van het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden over de rouwperiode na de plotselinge dood van zijn zoon. Monic Hendrickx is binnenkort te zien in De Held, de film die op 22 september het Nederlands Film Festival opent.