Daniel Radcliffe vindt het geen probleem als er in de toekomst gekozen wordt voor een andere acteur voor de rol van het iconische personage Harry Potter. "Ik ben zelfverzekerd genoeg om te zeggen dat ik het leuk vind als dat zou gebeuren."

"Maar een terugkeer als Harry Potter sluit ik zelf niet uit", vertelt de 27-jarige acteur in gesprek met The Hollywood Reporter. "Dat zou namelijk stom zijn."

Fans van de tovenaar hopen op de verfilming van het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child. Het vervolg op Harry Potter en de relieken van de dood vertelt over een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die moeite heeft met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat.

Radcliffe acht het mogelijk dat die verfilming er daadwerkelijk komt. "Maar niet binnenkort. Ik ben nu te jong voor de rol. Maar ik zou het toch vreemd vinden als ik opnieuw Harry Potter moet spelen."

Komend najaar verschijnt de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them, waarin Eddie Redmayne de hoofdrol speelt.