Tina Fey en Amy Poehler hebben voor het eerst in de historie van de Creative Arts Emmy Awards gezamenlijk één onderscheiding gewonnen als beste actrice.

De actrices presenteerden samen een aflevering van Saturday Night Live (SNL) op 19 december waarin ze onder meer een sketch deden waarin ze een gesprek fingeerden tussen Hillary Clinton en Sarah Palin.

Hiervoor ontvingen ze in de nacht van zaterdag op zondag de Creative Arts Emmy Award voor beste gastactrice in een comedyserie. Voor Poehler is het haar eerste Emmy.

Fey en Poehler werken al sinds het begin van hun carrières regelmatig samen. Zo waren zij jarenlang samen vast in dienst bij SNL en speelden zij samen in de films Sisters en Baby Mama.

Game of Thrones

De makers van Game of Thrones hebben zaterdagnacht de eerste Emmy's in de wacht gesleept. Bij de uitreiking won de HBO-serie negen prijzen voor onder meer casting, stunts, make-up, kostuums en visuele effecten.

De Creative Arts Emmy Awards worden zaterdag en zondag (lokale tijd) uitgereikt. Het evenement is de opmaat voor de Primetime Emmy Awards die op 18 september in Los Angeles worden uitgereikt. Grote kanshebbers op Emmy Awards zijn onder meer de HBO-series Veep (10 nominaties) en Game of Thrones (9 nominaties).