Margôt Ros wil al een tijd lang een film maken van de populaire VPRO-serie Toren C, maar Ros en medebedenker Maike Meijer kunnen nog niet tevreden worden met het script. Dat vertelt Ros vrijdag.

"Het lukt ons niet om een script te schrijven waar we tevreden mee zijn. Het is erg moeilijk een samenhangend en interessant verhaal te vertellen en dat het dan ook nog anderhalf uur lang leuk is", aldus de 51-jarige actrice in de Volkskrant.

Voor het nieuwe seizoen hebben Ros en Meijer geprobeerd om afleveringen te maken waar een doorlopend verhaal in zat. "Maar we vonden het saai. Als je het begin ziet, weet je al te veel hoe zo'n aflevering zal aflopen. En als er iets is dat we saai vinden, is het voorspelbaarheid. Dus zijn we opnieuw begonnen."

Zondag begint het zesde seizoen van de serie. Ros zegt voorlopig nog wel het programma te blijven maken met Meijer. "Maike en ik blijven nog eindeloos bij elkaar. Wat een heerlijk vooruitzicht. Als het niet meer leuk is tussen ons, dan moeten we ermee ophouden. Maar voorlopig is het einde niet in zicht."

Camping

Volgens Ros zit een film nog wel in de planning, maar zal dat dan wel verschillen van de serie.

"Ik kreeg opeens een idee over een eenoudergezinscamping. Die bestaat en daar ben ik geweest. Drie jaar geleden ben ik gescheiden, dus op een gegeven moment probeer je dan zo'n vakantie. 'Jongens, dit leek wel een film', riep ik telkens toen ik terug was."

"Toen zei Maike opeens: 'Sorry, maar dit wordt de film.' Een film met onze humor: een beetje romkom-achtig, maar dan met veel ongemak."