De western Brimstone van Martin Koolhoven is redelijk goed ontvangen. De film met Dakota Fanning, Carice van Houten, Guy Pearce en Kit Harington in de hoofdrollen is zaterdag voor het eerst vertoond aan de pers op het filmfestival van Venetië.

NRC - geeft geen sterren

"Ondanks de epische lengte van de film komt niet elk moment in de vertelling volledig tot zijn recht. Koolhoven zwicht soms te snel voor het meest spectaculaire, karikaturale beeld. Ook de feministische boodschap hamert Brimstone er met te veel herhalingen in.

Lees de volledige recensie

The Guardian - 3 sterren

"Brimstone is enigszins gehinderd door zijn logge beladen tempo en de daaruit voortvloeiende uitgerekte speelduur, maar blijft een intrigerende kijk op de spaghetti-western: heeft Koolhoven hiermee de Nederlandse equivalent uitgevonden - de Edam-western, misschien?"

Lees de volledige recensie

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren

"Met zijn straffende 149 minuten speeltijd, meedogenloos sombere toon, maar uiteindelijk principiële morele boodschap, voelt het als een preek van een extreem cinegrafisch onderlegde prediker."

Lees de volledige recensie

Variety - geeft geen sterren

"Brimstone is overtuigend de Nederlandse versie van een goede zaterdagavond uit in de bioscoop, maar ondanks dat het een western is en er bekende acteurs in spelen, zal de film niet veel doen in de Verenigde Staten."

Lees de volledige recensie

Tweets van recensenten

"Een epische horror-emancipatiewestern, vol religieus gemotiveerd geweld & gemuilkorfde vrouwen. Ik heb ervan genoten", schrijft de Volkskrant-journalist Bor Beekman.

"Martin Koolhoven is een Quentin Tarantino van boven de Moerdijk. Beeldig geweld is dan geen fun, maar straf van genadeloze God", schrijft De Standaard-journalist Jeroen Struys.

"Rare mix van genre- en auteursfilm. Tjokvol bloed, goor en memorabele scenes", schrijft cinema.nl.

Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, is nog niet bekend.