Renee Zellweger had meer zelfvertrouwen nodig toen ze voor de derde keer de rol van Bridget Jones moest vertolken in Bridget Jones' Baby. Het was voor de actrice zes jaar geleden dat ze überhaupt op de set van een film stond.

"Ik wilde niemand teleurstellen. En ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik eigenlijk niet de geschikte persoon was voor Bridget Jones", vertelt de 47-jarige Zellweger in gesprek met Daily Mail.

"Ik heb soms het idee dat ik op een gegeven moment betrapt word en vervolgens mijn ontslag moet indienen. Dat ik eigenlijk geen actrice ben. En aangezien het twaalf jaar geleden is dat ik voor het laatst Bridget Jones vertolkte, had ik dat gevoel meer dan ooit."

Het script van de derde film zorgde er echter voor dat Zellweger gelijk zin kreeg in de opnames. "Ik wist gelijk weer waarom ik zo dol ben op Bridget."

Mark Darcy

Colin Firth zal in de derde film de rol Mark Darcy weer op zich nemen. Patrick Dempsey is nieuw in de reeks.

In de film is Zellwegers alter-ego op zoek naar de vader van het kind dat in haar buik groeit. De 43-jarige Bridget Jones is nog altijd vrijgezel, maar komt op een bepaald moment de miljardair Mark Qwant (Dempsey) tegen. Het is niet bekend wat voor rol Mark Darcy (Firth) in het verhaal heeft.