Acteur Jackie Chan ontvangt een ere-award van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences. 

Dat meldt Variety. De zogeheten Honorary Award is gemaakt voor pioniers en legendes binnen de Amerikaanse filmindustrie. Naast Chan ontvangen filmmaakster Anne V. Coates, documentairemaker Frederick Wiseman en casting-agent Lynn Stalmaster de award. 

De vier hebben een internationaal bereik en zijn relatief oud voor het ontvangen van een award. Zo is Chan 62, Coates 90, Stalmaster 87 en Wiseman 86 jaar oud. De award voor Stalmaster is opvallend omdat de casting-tak pas sinds een aantal jaar bekroond wordt met prijzen. 

Governors Awards

Chan (62) is acteur, regisseur, schrijver en producer. Hij speelde in meer dan dertig vechtsportfilms in zijn geboortestad Hongkong voordat hij in 1996 in Hollywood debuteerde in Rumble in the Bronx. Later was hij te zien in onder meer de Rush Hour-films, Shanghai Noon, Around the World in 80 Days en The Karate Kid remake. Ook leende hij zijn stem aan de Kung Fu Panda-films.

De ere-Oscars worden uitgereikt op het jaarlijkse Governors Awards gala dat op 12 november in de Grand Ballroom in Hollywood wordt gehouden.