Bespottelijk slechte thriller met John Travolta

Sommige filmdistributeurs zit het niet mee: ze kopen steeds nét de verkeerde films van ster-acteurs aan. Filmdistributeur RCV had de laatste maand de pech de slechtse films sinds tijden uit te brengen van Mel Gibson (We Were Soldiers) en Sean Penn en Michelle Pfeiffer (I Am Sam). De kritieken logen er niet om en (erger nog) ook het publiek bleef weg. En nu komt datzelfde RCV met de nieuwe John Travolta:
Domestic Disturbance

Exposé

John Travolta speelt een botenbouwer die zowel zijn huwelijk als zijn alcoholprobleem achter de rug heeft. Hij heeft nog regelmatig contact met zijn vrouw (Teri Polo, uit Meet the Parents), al was het maar omdat hun leugenachtige zoontje regelmatig op het politiebureau belandt. De agent die de kwajongen heeft opgepakt leest een dossier voor zodat ook de kijker weet hoe de familiegeschiedenis in elkaar zit. Dat heet exposé maar wordt doorgaans beter in het script vervlochten.

De zaak wordt gecompliceerder als de ex-vrouw een nieuwe man (Vince Vaughn) trouwt die niets van het zoontje moet hebben. Dat hij helemaal niet deugt wordt al snel duidelijk, wanneer hij door Steve Buscemi wordt gechantererd. Maar dan is het zoontje ook nog getuige van een moord, gepleegd door zijn stiefvader.

Gelooft Travolta het sterke verhaal van zijn zoontje dit keer? Zal hij op tijd kunnen ingrijpen? En gelooft zijn ex hem ook als hij zegt dat haar nieuwe man -waarvan ze alweer zwanger is- niet deugt?

Internet

Gelukkig heeft Travolta een computer en weet deze eenvoudige botenbouwer na een minuut op het internet bewijsmateriaal te vinden waar de politie niet aan dacht. Geen wonder, want de ingeving die hij daarvoor heeft komt volkomen uit de lucht vallen.

Wie wel eens naar doorsnee tv-films kijkt weet dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. Zelfs de ongeboren vrucht van de slechte stiefvader wordt in dit nare sprookje op handige wijze opgeruimd. Als deze thriller op tv zou zijn zou u gemakkelijk tussendoor een frietje kunnen halen zonder de draad van het verhaal kwijt te raken. Voor Domestic Disturbance moet u echter naar de bioscoop en nog flink betalen ook. Terwijl de film niet eens de prijs van een huurvideo waard is, ondanks Travolta. Die zit er wel vaker naast, maar als zelfs Steve Buscemi niet uit de verf komt in een film, is er iets grondig mis.

Het ParoolDe Volkskrant

In 43 zalen