Steve Carell en Bryan Cranston in gesprek voor vervolg The Last Detail

Steve Carell en Bryan Cranston voeren gesprekken voor een rol in Richard Linklaters film Last Flag Flying. De film is een vervolg op The Last Detail uit 1973 waarin Jack Nicholson de hoofdrol speelde.

Naast Carell en Cranston spreekt ook Crime Scene Investigation-acteur Laurence Fisburne met de producenten van de film, zo meldt The Hollywood Reporter.

Linklater werkt al jaren aan het vervolg op de succesvolle film met Nicholson in de hoofdrol. Het is een verfilming van het boek Last Flag van Darryl Ponicsan, dat 35 jaar volgde op het boek waarop de eerste film werd gebaseerd.

De regisseur heeft het al sinds 2006 over een vervolg op de film, destijds hoopte hij Nicholson en Randy Quaid weer bij elkaar te krijgen voor een tweede deel.

Verhaal

De film uit 1973 vertelt over twee mannen (Nicholson en Otis Young) die bij de marine werken, die de opdracht krijgen om een jonge crimineel (Randy Quaid) naar de gevangenis te brengen. Ze besluiten hem één laatste goede dag te bieden.

In het nieuwe deel zien we de twee marine-officieren terug in de huidige tijd, als zij de gevangene moeten helpen met het terugbrengen van het lichaam van zijn in Irak overleden zoon.

Tip de redactie