Karen Gillan speelt vrouwelijke hoofdrol in Jumanji

De Schotse actrice Karen Gillan, bekend van de serie Doctor Who, speelt de vrouwelijke hoofdrol in het vervolg op de filmklassieker Jumanji. Daarmee is de cast compleet.

"'Het is niet zomaar een rol; het is veruit de belangrijkste rol in de film en daar zochten we een vrouw voor'", zegt Dwayne Johnson, die zelf ook een hoofdrol heeft, op Instagram.

"'En niet zomaar een vrouw", vervolgt hij. "'We zochten een vrouw met brutaliteit, lef en talent die haar mannetje staat."

Eerder werd al bekend dat Jack Black een rol heeft in Jumanji, net als Kevin Hart. Ook zanger Nick Jonas is te zien in de productie. Jake Kasdan neemt de regie op zich. Volgende maand beginnen de opnames in Hawaï.

Bordspel

Jumanji gaat over een bordspel dat tot leven komt. Het script van de nieuwe film is gebaseerd op zowel de oorspronkelijke film uit 1995, met Robin Williams, als het boek dat werd geschreven door Chris Van Allsburg.

Johnson spreekt liever niet van een remake, maar benadrukt dat de nieuwe film voortborduurt op het originele verhaal. Jumanji is vanaf 28 juli 2017 te zien in de Amerikaanse bioscopen.

Lees meer over:
Tip de redactie