Het beroemde versje Dikkertje Dap van Annie M.G. Schmidt wordt verfilmd. Dat heeft distributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt. De opnames zijn deze week van start gegaan.

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen.

Liam de Vries maakt zijn filmdebuut als Dikkertje Dap, zijn ouders worden gespeeld door Egbert Jan Weeber en Medi Broekman. Martijn Fischer is in de film te zien als zijn opa en Dolores Leeuwin als Dikkertjes juf. De regie ligt in handen van Barbara Bredero, die eerder de Mees Kees-trilogie maakte.

Najaar

De familiefilm wordt geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV. Dikkertje Dap wordt in het najaar van 2017 uitgebracht. Eerder werden van Annie MG. Schmidt al met veel succes boeken als Abeltje, Minoes, Wiplala en Pluk van de Petteflet verfilmd.