Amy Schumer hint op einde eigen komedieprogramma

Amy Schumer heeft op Twitter gehint op het einde van haar eigen komedieprogramma. Comedy Central heeft onlangs een vijfde seizoen toegezegd, maar de komiek schrijft dat de show niet meer gemaakt wordt.

Het bericht van Schumer is een reactie op boze berichten na uitspraken van een van de schrijvers van de serie. Kurt Metzger heeft zich op spottende toon uitgelaten over seksueel geweld, wat bij veel fans van het programma voor woede zorgde.

"Zeur niet over dat de politie je niet helpt als je in eerste instantie helemaal niet naar ze toe bent gegaan", schreef Metzger onder andere.

In een tweet liet de komiek weten teleurgesteld te zijn in haar collega. "Hij is mijn vriend en een fantastische schrijver, maar ik ben verschrikkelijk tegen zijn recente acties." Na het bericht liet ze weten dat Metzger niet voor haar werkt en hij geen schrijver is voor haar show. "Zijn woorden zijn niet de mijne."

Geen schrijvers

Na reacties van fans die vroegen of Schumer Metzger had ontslagen na zijn uitspraken liet Schumer weten dat daar geen sprake van is. "Hij is geen schrijver bij mijn show, omdat we de show niet meer maken. Er zijn dus geen schrijvers voor."

Comedy Central en het team van Schumer hebben aan The Hollywood Reporter nog geen reactie gegeven op het volgende seizoen.

Lees meer over:
Tip de redactie