Patrick Stoof en Fabian Jansen spelen rol in film Dorst

Acteurs Patrick Stoof, René Groothof en Fabian Jansen zijn toegevoegd aan de cast van de boekverfilming Dorst. Dat heeft distributeur September Film donderdag bekendgemaakt.

De opnames zijn deze week van start gegaan. In Dorst speelt Simone Kleinsma haar eerste filmhoofdrol. Eerder had Kleinsma wel bijrollen in de films Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft.

Stoof was eerder onder meer te zien in Soof 2 en het met een Emmy bekroonde Alles mag. Groothof speelde eerder in De Vliegende Hollander en De Wederopstanding van een Klootzak. Jansen is bekend van zijn rollen in Mannenharten en de hitserie Missie Aarde.

Dorst, gebaseerd op het gelijknamige boek van Esther Gerritsen, vertelt over Coco (Elise van 't Laar) die geen idee heeft wat ze met haar leven aan moet. Als haar moeder (Kleinsma) ziek blijkt te zijn grijpt Coco het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder Elisabeth in.

Berlijn

Regisseur Saskia Diesing debuteerde twee jaar geleden met het coming of age-drama Nena. Deze film won twee Gouden Kalveren en werd geselecteerd voor het festival van Berlijn.

De film moet in 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie