Korte Nederlandse film Weg met Willem in selectie festival Los Angeles

De komedie Weg met Willem van regisseur Willem Bosch is geselecteerd voor de competitie van het Los Angeles International Short Film Festival. 

Dat hebben Bosch en producent Pupkin Film woensdag bekendgemaakt.

Het is voor zover bekend de enige Nederlandse productie die is geselecteerd voor het festival, dat geldt als een van de belangrijkste podia ter wereld voor korte films. Titels die op het LA Shortfest in de prijzen vallen, maken automatisch kans op een Oscarnominatie. Het festival vindt begin september plaats.

Weg met Willem gaat over de zesjarige Willem, een onuitstaanbaar kind dat op een dag door zijn ouders wordt afgezet bij twee wildvreemde mensen. Als zijn ouders urenlang weg blijven, begint het Willem te dagen dat ze wel eens nooit meer terug zouden kunnen komen.

De hoofdrollen wordt gespeeld door Kai Hofstra; bijrollen zijn er voor Wimie Wilhelm (Baantjer) en Pieter Bouwman. De komedie is het regiedebuut van Willem Bosch, die eerder naam maakte als scenarist van hitseries als Feuten, Penoza en Van God los.

Weg met Willem, dat werd ontwikkeld in het kader van het Masterplan Filmtalent Limburg, is ook geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie van het Nederlands Film Festival, dat eind september plaatsvindt

Lees meer over:
Tip de redactie