Nieuw seizoen Homeland begint half januari

Homeland is vanaf half januari weer op televisie. Op zondag 15 januari wordt de eerste aflevering van het zesde seizoen uitgezonden in de Verenigde Staten. 

Dat maakte de zender Showtime donderdag bekend, meldt Variety.

Aan de zesde reeks van de serie wordt volop gewerkt. Dit keer is de productie neergestreken in New York. De opnamen voor eerdere seizoenen vonden plaats in onder meer Duitsland en Zuid-Afrika.

Het nieuwe seizoen speelt zich een paar maanden na het einde van het de vijfde reeks af. In dat seizoen verijdelde Carrie Mathison, een rol van Claire Danes, een terroristische aanslag in Duitsland.

Langer wachten

In de nieuwe afleveringen woont Carrie in Brooklyn, New York. Ze werkt voor een stichting die ondersteuning biedt aan moslims die in de Verenigde Staten wonen. De zesde reeks speelt zich vlak na presidentsverkiezingen af, voor de inauguratie van de nieuwe leider van het land.

Fans van Homeland moeten dit keer langer wachten op de nieuwe afleveringen. Eerdere seizoenen van de serie keerden in oktober terug op de buis. Na de zesde reeks volgen nog minimaal twee seizoenen, bevestigde Showtime donderdag.

Lees meer over:
Tip de redactie