Jennifer Grey slaat aanbod voor rol in remake Dirty Dancing af

Jennifer Grey zal niet te zien zijn in de remake van Dirty Dancing. De actrice, die Baby speelde in de film, slaat een aanbod van televisiezender ABC om onderdeel te zijn van de televisiefilm af.

Grey benadrukt tegenover The Hollywood Reporter wel dat ze vereerd was met het aanbod.

"Het was vleiend, je wilt toch betrokken worden en ik was erg blij dat de vraag kwam." Voor de actrice, die in 1987 tegenover Patrick Swayze stond in de hitfilm, voelde een rol in de nieuwe versie niet gepast. "Het zou voor mij heiligschennis zijn", aldus de inmiddels 56-jarige, die de originele film los ziet van de remake. "Als ze iets nieuws willen maken, moeten ze ook hun eigen ding doen."

De actrice was niet gevraagd voor de rol van tiener Baby, die tijdens haar vakantie valt voor de zwoele danser Johnny. Die zal in de nieuwe versie gespeeld worden door Abigail Breslin. De relatief onbekende Colt Prattes speelt Johnny.

Grey blikt in het interview ook nog even terug op haar samenwerking met de in 2009 overleden Patrick Swayze. "Hij rook heel lekker en zijn huid voelde prettig aan. Hij was erg sterk en beschermend en ging er helemaal voor."

Lees meer over:
Tip de redactie