De Sylvia Kristel Award gaat dit jaar naar Nina de la Parra. De 29-jarige regisseur, zangeres en stand-upcomedian krijgt de prijs op 16 september tijdens Film by the Sea. 

Dit maakte het filmfestival in Vlissingen zondag bekend. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel (1952-2012) als cultureel fenomeen doet voortleven.

Momenteel werkt Nina de la Parra als regisseur in Duitsland bij Theater Oberhausen, Theater Osnabrück en Landestheater Neuss en als regie-assistent bij Toneelgroep Amsterdam. Ook is ze als zangeres en stand-upcomedian op het Amsterdamse Fringe-festival te zien en te beluisteren met haar satirisch-feministische jazzconcert Nina's Songs for the Brokenhearted.

Veelzijdigheid

Volgens de jury onderstreept ze hiermee haar veelzijdigheid. Nina de la Parra treedt volgens de jury buiten de gebaande paden. Ze beschikt net als Sylvia Kristel "over de uitgelezen combinatie van kwetsbaarheid en lef". Haar thema's zijn seks, liefde en identiteit. De jury noemt haar een veelzijdige persoonlijkheid van wie het publiek nog veel moois kan verwachten.

Eerdere winnaars van de Sylvia Kristel Award zijn Sylvia Hoeks in 2014 en Genevieve Gaunt in 2015. Aan de Sylvia Kristel Award is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De achttiende editie van Film by the Sea duurt dit jaar van 9 tot en met 18 september.