Rutger Hauer vindt het maar niks dat er een vervolg komt op Blade Runner, de sciencefictionfilm uit 1982 waarmee hij internationaal doorbrak. "Het kan me geen reet schelen dat ze dat doen", zegt Hauer in De Telegraaf.

Harrison Ford, de andere hoofdrolspeler uit Blade Runner, is wel aan boord voor het vervolg dat eind volgend jaar moet verschijnen.

"Ik probeer het als een soort compliment te beschouwen. Maar ik weet het niet goed. Eigenlijk vind ik dat je van iets dat zo goed gelukt is met je vingers moet afblijven", vertelt Hauer. “Verzin maar iets nieuws, denk ik dan."

De 72-jarige acteur is deze zomer in Nederland voor de opnamen van de Franse komedie Gangsterdam, waarin hij een maffiakoning speelt.

"Ik was toevallig toch in Nederland deze zomer", zegt Hauer, die voor het eerst sinds de opnamen van De Heineken ontvoering in 2011 weer op Nederlandse bodem aan het werk is. "Dit komt wel leuk uit eigenlijk. Het is een grillige komedie met veel jong bloed."

Moeilijk

Hoewel hij al heel wat jaren meedraait, blijft "spelen hartstikke moeilijk" voor Hauer. "Het is spannend om de balans te zoeken tussen gevaarlijk en grappig. De juiste toon vinden, vind ik sowieso nog steeds hartstikke moeilijk. Het is altijd een zoektocht en dat is tegelijk ook het leuke."

Bekijk hier de trailer van Blade Runner (1982): 

Trailer - Blade Runner (1982)
Trailer - Blade Runner (1982)