In Suicide Squad spelen Jared Leto, Margot Robbie en Will Smith een groep superschurken die zich moeten inzetten tegen een groter kwaad. De film is vanaf donderdag te zien, maar recensenten lijken het niet eens te worden of Suicide Squad een bezoek waard is.

De Telegraaf - Twee sterren

"We horen u zuchten: alwéér een superheldenfilm? Jazeker, alleen is Suicide Squad net een tikkie anders. Dit keer geen nobele kruisvaarders op jacht naar karmapunten. Nee, regisseur David Ayer verzamelde de vuigste beroepscriminelen van DC Comics en smeedde hen tot een meedogenloos, vuilbekkend zelfmoordcommando. (...) Maar Ayer - toch gereputeerd door rauw drama als Fury en End of watch - weet zich geen raad met het gouden idee een stel psychopathische bajesklanten de superheldenwereld te laten opschudden."

De Volkskrant - Drie sterren

"Regisseur David Ayer brengt de film het eerste halfuur kundig op smaak met treffende scènes en neonachtige kleuren. Opvallend genoeg slaagt hij er niet in zijn kleurrijke premisse een passend vervolg te geven. (...) Het kwaad dat de squad dient te bestrijden is onbegrijpelijk suf en goedkoop verbeeld, het willekeurige samenraapsel van postmodern bedoelde popliedjes (Eminem, The White Stripes) irriteert snel en de scène waarin dreigend boven de stad zwevend puin voor apocalyptische grandeur moet zorgen, is exact het superheldenfilmcliché dat je in deze film niet hoopte te zien."

Lees de hele recensie

Trailer Suicide Squad
90
Trailer Suicide Squad

Het Parool - Drie sterren

"De maker van grimmige films als End of watch, Sabotage en Fury weet de balans tussen ernst en kolder niet te bewaren, maar dat is ook knap lastig in een film over geestelijk gestoord gajes dat het einde der tijden moet voorkomen. Tegen de vergelijking met Guardians of the galaxy is de nieuwe DC-film niet opgewassen, al slagen Will Smith, Margot Robbie en Jared Leto er aardig in om hun schurkenrollen memorabel te maken. Ze zullen ongetwijfeld terugkeren, want het DC-universum wordt de komende jaren hoe dan ook uitgebreid. Alle begin is moeilijk."

NRC - 1 ster

"Niet zo heel erg leuk, blijkt uit deze stripverfilming van DC Comics, een soort superheldenversie van The Dirty Dozen (1967). Hierin werd een dozijn nihilistische "death row"-gevangenen op een schijnbaar onmogelijke missie naar bezet Frankrijk gestuurd. (...) Niet alleen wordt de suicide squad als zeer cool en "bad ass" neergezet, de stijlkeuzes verraden een verheerlijking van de Amerikaanse wapencultuur die je best als ongezond of zelfs niet deugend zou kunnen kenschetsen. Zo kletteren kogelhulzen in slowmotion op de grond en zien we een van boven gemaakt shot van The Joker (uit de Batmanfilms) waarbij de camera langzaam omhooggaat en hem laat zien te midden van honderden handgranaten, talloze messen en een eindeloze rij pistolen. Ondergetekende heeft daar even geen zin meer in."

Lees de hele recensie