De Duitse film Toni Erdmann maakt kans om ingezonden te worden voor de Oscars in 2017. De komedie, waarin de Nederlandse actrice Hadewych Minis een bijrol speelt, staat op de shortlist met in totaal acht films, waaruit de uiteindelijke Duitse inzending zal worden gekozen. 

De film maakt kans genomineerd te worden in de categorie beste buitenlandse film, meldt de Duitse website Filmstarts.

In mei sleepte de film al een grote prijs in de wacht op het festival van Cannes. Toni Erdmann werd bekroond door de Fipresci, de organisatie van internationale filmcritici. Volgens de journalisten is de Duitse productie de beste film in de competitie van Cannes dit jaar.

Toni Erdmann is een tragikomedie en vertelt over een vader die tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter, die in het buitenland werkt, merkt hoe ongelukkig zij is. Hij besluit haar te helpen door met zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te gaan ontregelen.

Video: Trailer Toni Erdmann

Trailer Toni Erdmann (2016)
Trailer Toni Erdmann (2016)

25 augustus

Welke Duitse film mag gaan strijden voor een Oscarnominatie wordt op 25 augustus bekendgemaakt. Op 24 januari 2017 weten de Duitsers of hun inzending een nominatie in de wacht heeft gesleept. De Oscaruitreiking zelf vindt op 26 februari plaats.