De film Fantastic Beasts and Where to Find Them draait vanaf november in de bioscopen, maar nu al is bekend dat regisseur David Yates een vervolg maakt op de Harry Potter-spinoff.

Dit meldt The Hollywood Reporter.

Warner Bros laat Yates een vervolg maken dat op 16 november 2018 in de bioscopen uitkomt, maakte de filmstudio donderdag bekend. De fantasyfilm die geïnspireerd is op het gelijknamige boek van J.K. Rowling.

Yates regisseerde ook de laatste vier Harry Potterfilms. Het is nog niet bekend of acteurs als Eddie Redmayne, Ezra Miller en Katherine Waterston terugkeren in het tweede deel van Fantastic Beasts.

Redmayne speelt in de film Newt Scamander, een zoöloog die in New York op zoek is naar een document over magische dieren. Het verhaal speelt zich jaren vóór het verhaal over Harry Potter af. Het boek dat Scamander schreef, wordt door de personages uit de Harry Potter-boeken gebruikt tijdens hun lessen.

In Londen opende afgelopen weekend het toneelstuk Harry Potter and the Curses Child. Daarvan zijn al twee miljoen boeken verkocht in twee dagen. Het toneelstuk in het Londense Palace Theatre is tot tot en met mei 2017 uitverkocht.