John Williams is binnenkort weer als acteur op televisie te zien. Het is zijn eerste rol in een serie na zijn bijdrage aan Rozengeur en Wodka Lime in 2005.

"Er komt een nieuwe serie op RTL 5, daar kan ik nog niet veel over zeggen, en ik heb sinds jaren weer een acteerrol", zegt de 46-jarige Williams in gesprek met Veronica Magazine.

Williams, die de laatste tien jaar vooral als presentator van programma's als Help, mijn man heeft een hobby, Help, mijn man is klusser en Een dubbeltje op zijn kant te zien was, heeft ontzettend veel zin om het acteren weer op te pakken. Toch moet hij toegeven dat hij er ook wat gespannen over is. 

In 2014 was Williams te zien in de televisiefilm Assepoester: een modern sprookje. Daarvoor had hij rollen in series als Onderweg naar Morgen, Costa! en Westenwind.

Moorden

In de nieuwe misdaadserie op RTL5 moeten moorden worden opgelost en Williams speelt een caféeigenaar. "Ik sta als ex-profvoetballer achter de bar en ben een bron van informatie."

Op de vraag waar hij zich in de nabije toekomst op wil gaan richten antwoordt Williams: "Ik vind vooral de variatie leuk. De basis is al jaren presenteren, terwijl ik eigenlijk acteur wilde worden. Ik vind het allebei heel cool."