De makers van de HBO-serie True Detective weten nog niet zeker of er ook een derde seizoen komt. Schrijver Nic Pizzolatto zal waarschijnlijk niet beschikbaar zijn.

"Het idee voor een derde seizoen is nog niet dood. We hopen op een derde seizoen. Het is een hele waardevolle televisiereeks voor HBO", aldus Casey Bloys, die bij de betaalzender medeverantwoordelijk is voor programmering, volgens Deadline.

Pizzolatto maakte de twee laatste seizoenen, maar is nu betrokken bij verschillende andere projecten en zal waarschijnlijk niet beschikbaar zijn voor een nieuw seizoen. Wel houdt hij volgens Bloys overzicht op waar de nieuwe schrijvers aan werken.

Juiste hoek

Bloys denkt echter dat het nog even kan duren voor een nieuw seizoen wordt gerealiseerd. "Ik weet niet of we de juiste hoek al hebben voor het derde seizoen."

Het eerste seizoen, waar Matthew McCounaughey en Woody Harrelson een hoofdrol in hadden, werd in 2014 uitgezonden en zeer positief ontvangen door filmcritici. Het tweede seizoen met Vince Vaughn en Colin Farrell kreeg minder lovende recensies.

Video: Trailer tweede seizoen True Detective

Trailer tweede seizoen True Detective
Trailer tweede seizoen True Detective